Hoitola Tienristeys

Säätilat

Päivitetty 14.10.2014

Mitä olisi Tienristeys ilman säätiloja? Säätilat ovat sellaisia asioita, jotka vaikuttavat esimerkiksi safarilla seikkailemiseen sekä otteluihin tavallisia kouluttajia vastaan. Sali- ja liigaottelut käydään yleensä sisätiloissa, jotta molemmat osapuolet voisivat mitellä voimistaan mahdollisimman tasapuolisesti. Tarinoissa niitä ei tarvitse huomioida, ellei itse välttämättä halua. Säätilat aktivoivat myös tietyt abilityt sekä saattavat joko voimistaa tai heikentää pokémoneja näiden tyypeistä riippuen, eli ei esimerkiksi kannata lähteä safarille tuliotuksen kanssa vesisateessa. Säätiloja on yhteensä kahdeksan, ja ne ovat seuraavat:

 

Sää on selkeä. Kaikki on neutraalia, eikä mitään erikoista ole meneillään.

Aurinko paistaa. Safarilla saattaa esiintyä harvinaisia, auringonpaisteesta nauttivia pokémoneja.

On pilvistä. Mitään erikoista ei kuitenkaan ole meneillään. Saattaa enteillä sadetta.

On sumuista. Näkeminen on vaikeaa, ja sankassa sumussa saattaa tapahtua kummallisia asioita..

Sataa vettä. Safarilla saattaa esiintyä harvinaisia pokémoneja, jotka nauttivat vesisateesta.

Sataa lunta. On kaunista ja kylmää, mutta mitään sen kummempaa ei ole meneillään.

Sataa rakeita. Safarilla saattaa esiintyä harvinaisia pokémoneja, jotka nauttivat raesateesta.

Hiekkamyrsky. Safarilla saattaa esiintyä siitä nauttivia, harvinaisia pokémoneja.

 

Mistä säätilan pystyy sitten näkemään ja tarkistamaan? Kun katsoo näytön/selaimen oikeaa alareunaa, siellä sijaitsee pienehkö sääikoni. Ikonista kyllä näkee, mikä sää on kyseessä, mutta jos on epävarma, voi sen tietenkin tarkistaa tältä sivulta. Tiekkärin mobiiliversiossa tuota ikonia ei vielä ole, ikävä kyllä, mutta kyllä se vielä joskus siihenkin tulee.

 

Säätiloihin on myös mahdollista vaikuttaa, mutta vain osaan niistä. On nimittäin olemassa joitain liikkeitä, jotka pakottavat sään muuttumaan joksikin tietyksi. Nämä liikkeet ovat Sunny Day, Rain Dance, Hail ja Sandstorm, ja niiden avulla pokémonit kykenevät manipuloimaan sään auringonpaisteeksi, vesisateeksi, raesateeksi ja hiekkamyrskyksi. Sää yleensä pysyy sellaisena jonkin aikaa, mutta muuttuu ennen pitkää taas joksikin muuksi. Muunlaisiksi säätä ei pysty manipuloimaan; kaikkia muita on vaan odotettava ja toivottava, jos jotain tiettyä edes sattuu kaipaamaan.

Sää: