Hoitola Tienristeys

Mitkä?

Päivitetty 14.10.2014

Pokémonit ovat Pokémon-sarjassa esiintyviä olentoja, jotka on luonut Satoshi Tajiri ja jotka kuuluvat Nintendolle. Tienristeys keskittyy niiden hoitamiseen, joten niiden kanssa kannattaa olla enemmän tai vähemmän tuttu, jos aikoo hoitajaksi täällä. Mitään mahdottomia määriä tietoa ei kuitenkaan vaadita, sillä hoitola poikkeaa muista suurella vapaudellaan: hoitotarinoissa vain mielikuvitus on rajana, mukana voi olla niin monta pokémonia kuin hoitaja haluaa (varsinaisia tiimejä ei siis hoitolan puolesta ole), poksuja voi muutenkin hoitaa valikoivasti eli kaikkia ei todellakaan tarvitse hoitaa kerralla ja joitain ei tarvitse välttämättä hoitaa ollenkaan, jos haluaa pitää niitä vain kasvatusta varten. Päiväkodissa olevia otuksia ei tosin saakaan käyttää missään muualla niiden siellä ollessa. Jos joskus huomaa, ettei oikeasti tee jollain pokémonilla yhtään mitään eikä koe tarvetta pitää sitä, voi sen joko myydä jollekin toiselle hoitajalle tai loppupeleissä lähettää adoptiokeskukseen. Pokémoneilla saa siis periaatteessa tehdä ihan mitä haluaa.

 

Pokémonien saanti onkin sitten asia erikseen eikä olekaan enää yhtä helppoa. Hoitamisen aloittaessaan saa tietenkin yhden vapaavalintaisen aloituspokémonin: sen on edustettava joko ensimmäistä tai vauvamuotoa ja oltava muutenkin aivan tavallinen. Se ei siis voi olla esimerkiksi shiny tai legendaarinen. Otus aloittaa tasolta viisi ja sen sukupuolen saa tietenkin valita, jos lajilla sellainen on, ja lempinimenkin sille voi halutessaan antaa. Seuraavan otuksen hankkiminen voikin olla sitten hankalampaa: itselleen voi käydä adoptoimassa pokémonin adoptiokeskuksesta, sellaisen voi ostaa joltain toiselta hoitajalta, jos joku olisi myymässä vaikka tuottamiaan poikasia, joitain otuksia voi saada palkintona liiga- tai kouluttajaotteluista tai vaihtoehtoisesti pokémoneja voi lähteä pyydystelemään safarilta. Kaikki näistä keinoista ovat kuitenkin maksullisia (paitsi ottelut), mikä saattaa hieman rajoittaa otusten hankkimista. Mitään muuta rajoitusta pokémonien hankkimiselle ei sitten olekaan asetettu; niitä voi hankkia niin monta ja niin tiuhaan tahtiin kuin pystyy ja haluaa. Vain omat rahat ja omatunto ovat rajana.

 

Otustensa kouluttamisesta eli tasojen hankkimisesta on kerrottu paremmin Koulutus-osiossa, mutta iloisuudesta kerrotaan ihan täällä. Yhteensä pisteitä on siis 255, ja aloituspokémonilla iloisuus on aluksi 50. Adoptiokeskuksen otuksilla iloisuus on vain 0, kun ovat joutuneet edellisten hoitajiensa hylkäämiksi. Safarilta napattavien poksujen iloisuus on myös 50, kun taas munista kuoriutuvat pienokaiset ovat niinkin onnellisia kuin 100. Iloisuudella kehittyvät otukset kehittyvät, kun niiden iloisuus on 200, ja lisäksi päivää ja yötä ei hoitolassa ole, joten esim. eevee voi kehittyä espeoniksi tai umbreoniksi hoitajansa valinnan mukaan. Sama täsmää statuspisteisiin ja luonnearvoihin, joten myös tyroguen ja wurmplen kehitysmuodot saa itse valita.

 

Miten iloisuutta sitten saadaan? Iloisuutta tulee sekä pokémonien hoitamisesta että esineiden käyttämisestä niihin (esim. potionit otteluiden aikana). Vain kertakäyttöiset esineet kuitenkin antavat iloisuutta, kannettavat tavarat eivät niinkään. Saatavan iloisuuden määrä riippuu otuksen senhetkisestä iloisuudesta, ja kategorioita onkin kolme: 0-99, 100-199 ja 200-255. Kategoriassa 0-99 pokémon saa +5 pistettä per saatu taso tai käytetty esine, kategoriassa 100-199 se saa +3 pistettä ja kategoriassa 200-255 vain +2 pistettä. Vaikka Rare Candy onkin sekä esine että antaa tason sen syöneelle otukselle, se ei silti anna syöjälleen tuplamäärää iloisuutta. Mikäli pokémonista koskaan luopuu, sen iloisuus tulee tietenkin laskemaan, mutta minkä verran riippuu ihan siitä, mihin otus on seuraavaksi menossa, siis hoitajalle vaiko hylättyihin.

Sää: