Hoitola Tienristeys

Abilityt

Päivitetty 15.10.2014

Pokémoneilla on peleissä kaikenlaisia jänniä kykyjä, jotka on päätetty ottaa käyttöön myös Tienristeyksessä. Osaa on tietenkin pitänyt muuttaa joko vähän tai kokonaan, jotta ne sopisivat hoitolan toimintaan ja tukisivat hoitajia paremmin. Abilityt siis antavat pokémoneille kaikenlaisia efektejä ja toimintoja, joilla ne voivat auttaa omistajiaan. Niiden avulla myös vähemmänkin suositut otukset voivat olla haluttuja, jos mikään muu elukka ei omaa niiden osaamaa kykyä. Mikäli jollain poksulla on useampi kuin yksi ability, hoitaja saa tietenkin valita niistä mieluisimman. Suluissa oleva pokémonin nimi merkitsee hidden abilityä, jota ei voi saada tavallisin keinoin ja joita ei vielä voi saada hoitolassa ollenkaan.

 

Kaikille kyvyille ei ole kuitenkaan keksitty toimintaa tai efektiä vielä. Niille voi halutessaan ehdottaa jotain joko foorumilla tai viekussa, mikäli on saanut oikein hyviäkin ideoita. Kannattaa pitää mielessä, että Kicchan haluaisi seurata pelejä mahdollisimman uskollisesti, joten mitä enemmän ability linkittyy alkuperäiseen tarkoitukseensa, sen parempi.

 

Adaptability
Aftermath
Air Lock
Analytic
Anger Point
Anticipation
Arena Trap: Toimii vain safarilla. Vastaantulevat villipoksut eivät kykene pakenemaan ottelusta niin kauan, kun tämän omaava pokémon on vielä tajuissaan. Ottelusta voi kyllä itse paeta. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Diglett, Dugtrio, Trapinch.
Bad Dreams
Battle Armor
Big Pecks
Blaze
Chlorophyll
Clear Body
Cloud Nine
Color Change
Compoundeyes: Toimii vain safarilla. Mahdollisuus törmätä esineitä kantaviin villipoksuihin kasvaa. Pokémon tietenkin varoittaa hoitajaa, jos näkee vastustajan kantavan jotain. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Butterfree, Venonat, Yanma, (Dustox,) Nincada, Joltik, Galvantula.
Contrary
Cursed Body
Cute Charm: Pokémon törmää useammin vastakkaisen sukupuolen edustajiin safarilla, ja nämä ovat vielä hieman helpompia pyydystää kuin normaalisti. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Clefairy, Clefable, Jigglypuff, Wigglytuff, Cleffa, Igglybuff, Skitty, Delcatty, (Milotic,) Lopunny, Minccino, Cinccino.
Damp
Defeatist
Defiant
Download
Drizzle
Drought
Dry Skin
Early Bird
Effect Spore
Filter
Flame Body: Kun pokémon ja hoitajan hoidossa olevat munat mainitaan hoitiksissa, ne kuoriutuvat kahta kertaa nopeammin. Pokémonit, joilla tämä voi olla: (Ponyta, Rapidash,) Magmar, (Moltres,) Slugma, Magcargo, Magby, Magmortar, (Heatran,) Litwick, Lampent, Chandelure, Larvesta, Volcarona.
Flare Boost
Flash Fire
Flower Gift
Forecast
Forewarn
Friend Guard
Frisk
Gluttony
Guts
Harvest
Healer
Heatproof
Heavy Metal
Honey Gather: Pokémon voi silloin tällöin löytää hunajaa hoitisten lopussa, jos se on ollut mukana. Pokémonit, joilla tämä voi olla: (Teddiursa,) Combee.
Huge Power
Hustle: Toimii vain safarilla. Mahdollisuus löytää korkeatasoisempia villipokémoneja nousee. Pokémonit, joilla tämä voi olla: (Rattata, Raticate, Nidoran♀, Nidorina, Nidoran♂, Nidorino,) Togepi, Togetic, Corsola, Remoraid, Delibird, (Combee,) Togekiss, Darumaka, (Rufflet,) Durant, Deino, Zweilous.
Hydration
Hyper Cutter
Ice Body
Illuminate: Toimii vain safarilla. Pokémon etsii pelkästään villipokémoneja eikä kiinnitä lainkaan huomiota maassa lojuviin esineisiin. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Staryu, Starmie, Chinchou, Lanturn, Volbeat, Watchog.
Illusion
Immunity
Imposter
Infiltrator
Inner Focus
Insomnia
Intimidate: Toimii vain safarilla. Mahdollisuus löytää alempitasoisia villipokémoneja laskee. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Ekans, Arbok, Growlithe, Arcanine, Tauros, Gyarados, Snubbull, Granbull, (Qwilfish,) Stantler, Hitmontop, Mightyena, Masquerain, Mawile, Salamence, Staravia, Staraptor, Shinx, Luxio, Luxray, Herdier, Stoutland, Sandile, Krokorok, Krookodile, (Scraggy, Scrafty,) Landorus.
Iron Barbs
Iron Fist
Justified
Keen Eye: Toimii vain safarilla. Mahdollisuus löytää alempitasoisia villipokémoneja laskee. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Pidgey, Pidgeotto, Pidgeot, Spearow, Fearow, Farfetch’d, Hitmonchan, Sentret, Furret, Hoothoot, Noctowl, Sneasel, Skarmory, Wingull, Pelipper, Sableye, Starly, (Glameow, Stunky, Skuntank,) Chatot, (Skorupi, Drapion,) Patrat, Watchog, Ducklett, Swanna, Rufflet, Braviary.
Klutz
Leaf Guard
Levitate
Light Metal
Lightningrod
Limber
Liquid Ooze
Magic Bounce
Magic Guard
Magma Armor: Kun pokémon ja hoitajan hoidossa olevat munat mainitaan hoitiksissa, ne kuoriutuvat kahta kertaa nopeammin. Ne siis saavat kaksi pistettä yhden sijaan. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Slugma, Magcargo, Camerupt.
Magnet Pull: Pokémon vetää puoleensa steel-tyypin villipokémoneja safarilla. Ne eivät myöskään voi paeta otteluista. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Magnemite, Magneton, Nosepass, Magnezone, Probopass.
Marvel Scale
Minus
Mold Breaker
Moody
Motor Drive
Moxie
Multiscale
Multitype
Mummy
Natural Cure
No Guard: Toimii vain safarilla. Pokémon etsii lähinnä villipokémoneja eikä kiinnitä yhtä paljon huomiota maassa lojuviin esineisiin. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Machop, Machoke, Machamp, (Karrablast, Golett, Golurk).
Normalize
Oblivious
Overcoat
Overgrow
Own Tempo
Pickpocket
Pickup: Kun pokémon on mukana tarinassa, se saattaa silloin tällöin sen päätteeksi löytää maasta jonkin esineen. Mikäli jotain löytyy, Kicchan mainitsee siitä palkkioiden ohessa; hoitaja ei siis voi itse päättää löytäneensä jotakin. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Meowth, Aipom, Teddiursa, Phanpy, Zigzagoon, Linoone, Pachirisu, Ambipom, Munchlax, Lillipup.
Plus
Poison Heal
Poison Point
Poison Touch
Prankster
Pressure: Toimii vain safarilla. Mahdollisuus löytää korkeatasoisempia villipokémoneja nousee. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Aerodactyl, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo, Raikou, Entei, Suicune, Lugia, Ho-Oh, (Wailmer, Wailord,) Dusclops, Absol, Deoxys, Vespiquen, Spiritomb, Weavile, Dusknoir, Dialga, Palkia, Giratina, (Pawniard, Bisharp,) Kyurem.
Pure Power
Quick Feet: Toimii vain safarilla. Pokémon keskittyy enemmän esineiden huomaamiseen kuin villipokémonien löytämiseen. Pokémonit, joilla tämä voi olla: (Jolteon,) Granbull, Teddiursa, Ursaring, Poochyena, Mightyena, (Zigzagoon, Linoone, Shroomish, Venipede, Whirlipede, Scolipede).
Rain Dish
Rattled
Reckless
Regenerator
Rivalry
Rock Head
Rough Skin
Run Away: Toimii vain safarilla. Pokémon pystyy pakenemaan miltä tahansa vastustajalta. Pokémonit, joilla tämä voi olla: (Caterpie, Weedle,) Rattata, Raticate, (Oddish, Venonat,) Ponyta, Rapidash, Doduo, Dodrio, Eevee, Sentret, Furret, Aipom, Dunsparce, Snubbull, Poochyena, (Wurmple, Nincada, Kricketot,) Pachirisu, Buneary, Patrat, (Lillipup).
Sand Force
Sand Rush
Sand Stream
Sand Veil
Sap Sipper
Scrappy
Serene Grace
Shadow Tag
Shed Skin
Sheer Force
Shell Armor
Shield Dust
Simple
Skill Link
Slow Start
Sniper
Snow Cloak
Snow Warning
Solar Power
Solid Rock
Soundproof
Speed Boost
Stall
Static: Pokémon vetää puoleensa electric-tyypin villipokémoneja safarilla. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Pikachu, Raichu, Voltorb, Electrode, Electabuzz, Pichu, Mareep, Flaaffy, Ampharos, Elekid, Electrike, Manectric, Emolga, Stunfisk.
Steadfast
Stench: Villipokémonit karttavat tätä pokémonia mahdollisuuksiensa mukaan, joten sille jää enemmän aikaa etsiä esineitä. Pokémonit, joilla tämä voi olla: (Gloom,) Grimer, Muk, Stunky, Skuntank, Trubbish, Garbodor.
Sticky Hold: Toimii vain safarilla. Helpottaa villipokémonien kalastamista. Kalastaminen vaatii edelleen ongen. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Grimer, Muk, Gulpin, Swalot, Shellos, Gastrodon, Trubbish, Accelgor.
Storm Drain
Sturdy
Suction Cups: Toimii vain safarilla. Helpottaa villipokémonien kalastamista. Kalastaminen vaatii edelleen ongen. Pokémonia ei myöskään voi ajaa pois otteluista (esim. whirlwindillä). Pokémonit, joilla tämä voi olla: Octillery, Lileep, Cradily.
Super Luck
Swarm: Toimii vain safarilla. Pokémon etsii vain villipokémoneja eikä kiinnitä yhtään huomiota maassa lojuviin esineisiin. Se myös välillä kuuntelee, mitä otuksia ympärillä piileskelee. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Beedrill, Scyther, Ledyba, Ledian, Spinarak, Ariados, Scizor, Heracross, Beautifly, Volbeat, Kricketune, Mothim, Sewaddle, Leavanny, Venipede, Whirlipede, Scolipede, Karrablast, Escavalier, (Joltik, Galvantula,) Durant, (Larvesta, Volcarona).
Swift Swim
Synchronize
Tangled Feet
Technician
Telepathy
Teravolt
Thick Fat
Tinted Lens
Torrent
Toxic Boost
Trace
Truant
Turboblaze
Unaware
Unburden
Unnerve
Victory Star
Vital Spirit: Toimii vain safarilla. Mahdollisuus löytää korkeatasoisempia villipokémoneja nousee. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Mankey, Primeape, (Electabuzz, Magmar,) Delibird, (Tyrogue, Elekid, Magby,) Vigoroth, (Electivire, Magmortar,) Lillipup.
Volt Absorb
Water Absorb
Water Veil
Weak Armor
White Smoke: Toimii vain safarilla. Pokémon keskittyy enemmän esineiden huomaamiseen kuin villipokémonien löytämiseen. Pokémonit, joilla tämä voi olla: Torkoal, (Heatmor).
Wonder Guard
Wonder Skin
Zen Mode

Sää: