Hoitola Tienristeys

Kasvattaminen

Päivitetty 15.10.2014

Pokémoneja voi tietenkin myös kasvattaa, jos haluaa, eli niitä voi risteytellä ja niille voi hankkia kaikenlaisia poikasia. Kaikki pokémonit munivat munia, jotka hoitaja voi joko pitää tai myydä, ja toki poikaset voi myydä vasta kuoriutumisen jälkeenkin. Kasvatuksesta voi tehdä niin yksinkertaista tai monimutkaista kuin haluaa: jos haluaa elää simppelisti, voi päiväkotiin lähteä jo tämän artikkelin lukeneena, mutta jos kaipaa haastetta, kannattaa ensin lukea myös genetiikasta. Mitkä tahansa poksut eivät myöskään kykene lisääntymään keskenään, joten vanhempia miettiessään kannattaa myös seurata pokémonien kategorioita eli munaryhmiä, jotta tulisi valitsemaan vanhemmat, jotka varmasti kykenevät saamaan jälkikasvua keskenään.

 

Kasvatus tapahtuu siis pääosin päiväkodissa, joka on ainoa paikka, jossa pokémonit kykenevät tällä hetkellä lisääntymään. Sinne voi laittaa kerrallaan niin monta elukkaa kuin haluaa, mutta kannattaa muistaa, että niitä poksuja ei pysty käyttämään missään muualla niiden siellä ollessa. Mikäli haluaa otuksensa siis saavan tasoja hoitiksista tai ottaisi sen mielellään mukaan vaikka salihaasteeseen, on se ensin otettava pois päiväkodista. Sekin kannattaa muistaa, että mikäli päiväkodissa on suurikin määrä pokémoneja kerralla, vanhempien määrääminen ennalta on vaikeaa ellei mahdotonta; sitä ei voi koskaan tietää, minkä yksilön kanssa se oma otus innostuu pariutumaan. Päiväkodissa ei myöskään kannata pitää naarasta, jolla on jo munia, sillä naarailla voi olla vain yksi poikue kerrallaan. Vasta sitten, kun munat ovat joko kuoriutuneet tai siirtyneet jonkun toisen hoitajan omistukseen, voi naaras hankkia uuden pesueen. Tämä siksi, ettei kukaan rupeaisi tehtailemaan poksuja ilman minkäänlaisia rajoja.

 

Poikasella on 50/50 mahdollisuus periä laji joko emoltaan tai isältään, tosin äidin lajiseksi syntyminen saattaa olla hieman todennäköisempää. Mikäli toinen vanhemmista on kaksilajinen mutaatio, poikasella on 50% mahdollisuus periä laji yksilajiselta vanhemmaltaan ja 25% mahdollisuus tulla jommaksikummaksi mutaation lajeista. Esimerkiksi arcaninen ja houndour-vulpixin poikasista puolet olisivat growlitheja, neljäsosa houndoureja ja neljäsosa vulpixeja. Joka tapauksessa puolet lajista tai lajeista tulee yhdeltä vanhemmalta ja puolet toiselta.

Sää: