Hoitola Tienristeys

Hoitaminen

Päivitetty 14.10.2014

Tienristeyksessä ei ole koskaan kiire hoitaa. Hoitorajoja ei ole, ei ylä- eikä alarajoja, eikä siis ainakaan hoitamattomuudesta voi saada täällä potkuja. Siitä huolimatta otuksiaan ei kannata jättää hoitamatta, sillä siitä saa kaikenlaisia palkkioita: tasoja ja iloisuutta pokémoneilleen sekä rahaa itselleen. Hoitamisesta ei vaan kannata ottaa stressiä, mikä on tämän aikarajojen puutteen perimmäinen tarkoitus. Tienristeyksessä puuhailun pitäisi olla hauskaa ja nautinnollista, ei minkäänlaista pakkopullaa. Tarinoita pitäisi kirjoittaa kaikessa rauhassa, kun siltä tuntuu, ei inspiraatiomattomana eikä hirveässä kiireessä. Tienristeys on hoitola aikuiselta aikuisille (tai muuten vaan kiireisille ihmisille), mutta tämä ei tietenkään estä muita liittymästä; kaikki ovat tänne ihan yhtä tervetulleita. Pitemmittä puheitta, hoitaa voi tällä hetkellä kolmella eri tavalla:

 

1. Hoitotarinoiden kirjoittaminen: Perinteisin ja yleisin tapa hoitaa on tarinoiden kirjoittaminen. Hoitotarinat voivat olla melkein millaisia tahansa; vain mielikuvitus on niissä rajana. Ne voivat kertoa hoitajan ja hänen pokémoniensa matkustelusta hänen valitsemassaan maailmassa tai jostain aivan muusta. Yleensä hoitaja on tarinoissa itse mukana, mutta sekään ei ole pakollista. Tienristeyksessä hoitikset laitetaan joko foorumille, itsetehdylle hoitosivulle tai hoitoviekkuun, joka tosin on vaihtoehdoista epäkäytännöllisin, sillä yhden viestin merkkiraja on vaivaiset 5000 => pidempi tarina on laitettava useammassa osassa.

 

2. Hoitokuvien piirtäminen: Kuviakin taiteilemalla voi hoitaa Tienristeyksessä; eihän sitä aina tarvitse pelkästään kirjoittaa. Mikään megataiteilijakaan ei tarvitse olla, jotta voisi hoitaa otuksiaan piirroksilla, kunhan vaan tekee parhaansa. Hoitokuvat voi laittaa esimerkiksi hoitoviekkuun tarinoiden tavoin, ja ne voivat olla yksittäisiä kuvia, sarjakuvia, kaikki kelpaavat ihan yhtäläisesti. Hoitokuvat laitettaisiin mielellään Tienristeyksen galleriaankin, joten kannattaa ilmaista selkeästi, jos ei halua taideteostensa sinne joutuvan. Niiden poistoa voi myös pyytää myöhemminkin, jos sattuu tulemaan katumapäälle syystä tai toisesta.

 

3. Foorumilla roolipelaaminen: Kolmas ja ehkä harvinaisin tapa hoitaa on roolipelaaminen. Tämä tapahtuu foorumilla eikä tällä tavoin pysty hoitamaan yksikseen, sillä pelit vaativat aina kaverin tai useamman. Siinä kirjoitellaan viestejä vuorotellen ja luodaan tarinaa yhdessä. Tarina siis muodostuu ja etenee viesti kerrallaan, ja jokainen reagoi kanssapelaajiensa tekemisiin, jotta nämä voivat viedä peliä taas eteenpäin. Roolipelaamiseen tietenkin kuuluu useita osviittaa antavia sääntöjä, jotka voi lukea foorumilta. Säännöt ovat olemassa sitä varten, että pelaaminen yhdessä sujuisi mukavammin suuremmalla todennäköisyydellä.

 

Hoitotavoista ei tarvitse valita vain yhtä; jokainen saa hoitaa niin monella eri tavalla kuin haluaa. Hoitaja voi kirjoittaa tarinaa, kuvittaa sitä ja samalla roolipelata foorumeilla jotain aivan muuta. Jokainen saa siis itse valita, millä tavoin hoitaa tai on hoitamatta, kunhan edes yhden tavoista valitsisi. Hoitaminen nyt kuitenkin on se hoitoloiden perimmäinen tarkoitus vaikka ei täällä yhtä pakollista olekaan kuin joissain muissa paikoissa, joten sitä olisi mukavaa nähdä edes jossain muodossa.

 

Palkkiot hoitamisesta: Tämäkin tietous varmasti hoitajia kiinnostaa. Palkkiot ovat sidonnaisia tarinan pituuteen, ja rahasumma saadaan jakamalla hoitiksen merkkimäärä sadalla (esim. 10512 / 100 = 105). 1-7500 merkkiä pitkästä tarinasta pokémon voi saada 1 tason sen roolista riippuen, 7500-15000 merkin pituisesta tarinasta otus voi saada 1-2 tasoa, 15000-22500 merkkiä pitkästä tarinasta se voi saada 1-3 tasoa, ja niin edelleen. Näin siis suoraan tavallisten hoitotarinoiden kanssa; hoitokuvat ja roolipelit poikkeavat kaavasta hieman. Roolipelit arvostellaan kuin ne olisivat yksi yhtenäinen tarina vaikka ne koostuvatkin monista eri viesteistä, ja kokonaismerkkimäärästä saatava rahasumma jaetaan tasaisesti osanottajien kesken. Tasoja ei tietenkään jaeta näin pelaajien kesken vaan kaikki pokémonit saavat omat, itsenäiset tasonsa kaavan mukaisesti. Hoitokuville puolestaan on hankala asettaa mitään tiettyä kaavaa, mutta niitä yritetään palkita mahdollisimman samanarvoisesti kuin tarinoitakin; merkkimäärän sijaan vaan koetetaan arvioida kuvan kompleksisuutta ja siihen käytettyä aikaa, näin muun muassa.

 

Kuinka paljon iloisuutta pokémon voi sitten saada hoitamisesta tai ylipäätään mistään? Saatavan iloisuuden määrä ensinnäkin riippuu pokémonin senhetkisestä iloisuudesta. Mikäli se on 0-99 välillä, pokémon saa +5 pistettä per saatu taso tai käytetty esine. Välillä 100-199 otus saa +3 pistettä per taso/esine, ja välillä 200-255 iloisuutta saa vain +2 pistettä. Iloisuutta siis saa pikemminkin tasojen mukana kuin hoitamisesta itsestään, sillä tasojahan voi saada niin tarinoista kuin esimerkiksi salihaasteista ja safariltakin. Toki iloisuutta saa tavaroistakin, tosiaan, tosin vain kertakäyttöisistä esineistä eikä niinkään kannettavista vakiotavaroista. (Huom! Vaikka Rare Candy onkin sekä esine että kasvattaa otusta tasolla, se ei silti anna syöjälleen tuplamäärää iloisuutta.)

Sää: