Hoitola Tienristeys

Alkusanat

Päivitetty 14.10.2014

Ohjeet kannattaa lukea, jos hoitola Tienristeys vaikuttaa mielenkiintoiselta, etenkin jos harkitsee hoitajaksi liittymistä. Kaikkea ei tietenkään tarvitse lukea yhdellä kertaa; osioita voi tulla lukemaan myöhemminkin, kun ne tulevat ajankohtaiseksi. Esimerkiksi kasvatuksesta ei tarvitse tietää sen enempää niin kauan, kun ei ole siitä kiinnostunut. Usein hoitoloissa on ohjeissa jokin iskulause, joka lukijan pitää löytää ja laittaa liittymisen yhteydessä viekkuviestiinsä, mutta Tiekkärissä ei siitäkään tarvitse huolehtia. Jos henkilö on oikeasti kiinnostunut, hän kyllä ennemmin tai myöhemmin lukee kaiken itselleen tarpeellisen, jotta pärjää hoitolassa ilman sen hassumpia kysymyksiä.

 

Tiekkäri ottaa avosylin vastaan niin aikuiset kuin lapset, sekä vanhat konkarit että uudet ihmiset. Aikaisempaa kokemusta hoitoloista ei tarvitse olla; riittää, että on kiinnostunut kirjoittamisesta, piirtämisestä ja/tai roolipelaamisesta sekä tietenkin Tienristeyksestä itsestään. Ei haittaa, jos hoitamiselle ei riitä elämältä paljon aikaa, sillä hoitorajoja ei täällä ole. Hoitajat voivat hoitaa niin paljon tai vähän kuin haluavat tai olla hoitamatta ajanpuutteen iskiessä tai innostuksen lopahtaessa. Hoitolasta ei lennä ulos niin kauan, kun muistaa käydä ilmoittelemassa itsestään, vaikka se olisi niinkin harvoin kuin puolen vuoden välein. Toivottavaa tietenkin olisi, että hoitaja itse ilmoittaisi lopettavansa, jos ei jaksaisi enää hoitaa.

 

Mikä sitten on hoitola? Hoitolat ovat paikkoja, joissa hoidetaan eläimiä ja otuksia, joko oikeita tai kuvitteellisia. Tienristeys on pokémonhoitola, jossa hoidetaan nimensä mukaisesti pokémoneja. Hoitaja saa aloittaessaan yhden vapaavalintaisen otuksen (usein aivan tavallisen ensimmäisen muodon edustajan), ja lisää niitä voi saada myöhemmin usein eri keinoin. Näitä otuksia hoidetaan kirjoittamalla niistä tarinoita, jotka hoitolan ylläpitäjä jossain vaiheessa arvostelee: hän antaa niistä pokémoneille tasoja ja iloisuutta sekä hoitajalle virtuaalista rahaa hoitolassa käytettäväksi. Säännöt ja yksityiskohdat vaihtelevat hoitolasta riippuen, mutta ydin on aina sama: pitää huolta virtuaalisista olennoista.

Sää: